Like Us Like Us Facebook Subscribe Subscribe us YouTube Whatsapp Share us Whatsapp Query Send your queries

RRB NTPC 2019 Most Important Question Current Affairs

RRB NTPC 2019 Most Important Question Current Affairs

RRB is going to conduct RRB NTPC Examination soon, so in this post I am going to post some of most important Current Affairs question with their answer.

What is RRB NTPC Examination!

The RRB NTPC is a competitive exam for the non-technical posts conducted by Railway Recruitment Board. The full form of NTPC is Non-Technical Popular Categories.

RRB NTPC 2019 Most Important Question with their answer

1. Who became the first Indian Wrestler to qualify for the 2020 Tokyo Olympics?
Answer : Vinesh Phogat.
2. In which country is the tallest tower in South Asia unveiled ?
Answer : Sri Lanka.
3. Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on !
Answer : Friday, 8 May.
4. Pandit Jasraj has established his reputation in which of the following fields?
Answer : Music .
5. Who is the director of the Indian documentary film ‘Moti Bagh’ nominated for the 2019 Oscars?
Answer : Nirmal Chandra
6. Who won the 2019 IBSF World Billiards Championship title in Myanmar?
Answer : Pankaj Adwani.
7. Which scientist discovered the radioactive element radium?
Answer : Marie Curie.
8. Tripitakas are sacred books of a) Hindus b) Jews c) Jains d) Buddhists.
Answer : d) Buddhists
9) Which Indian cricketer has been appointed the first Chancellor of Rai Sports University in Sonipat?
Answer : Kapil Dev
10) When was the Howdy Modi program organized?
Answer : 22th September, 2019.
11. In which country will the FIFA Under 17 Women’s World Cup 2020 be held?
Answer : India.
12. Which state government has decided to ban private practice of government doctors?
Answer : Andhra Pradesh
13. SYED MUSHTAQ ALI TROPHY is associated with
a) Hockey b) Cricket c) Basketball d) Football.
Answer : Cricket
14. Who won 2019 Cricket World cup (ODI) .
Answer : England
15. In Human beings the process of digestion of food begins in a) Stomach b) Food Pipe c) Mouth
d) Small Intestine .
Answer : C) Mouth.
16.Which of the following organism have parasitic mode of nutrition?
a) Penicillium
b) Plasmodium
c) Paramecium
d) Parrot
Answer : b) Plasmodium
17.Name the first enzyme that mix with food in the digestive tract?
a) Pepsin
b) Trypsin
c) Amylase
d) None of the above
Answer : c) Amylase
18.The solution of one of the following compounds will conduct electricity. This compound is:
a) CCl4
b) HCl
c) CaCl2
d) CH3Cl
Answer: c) CaCl2 (calcium chloride)
Explanation: CaCl2 form ionic bond and so will conduct electricity.
19. Which of the following in biology is the energy currency of cells?
a) PDP
b) DTP
c) ATP
d) ADP
Answer: c) ATP
20. Which animal has three-chambered heart?
a) Pigeon
b) Lizard
c) Fish
d) Lion
Answer: b) Lizard (Generally Amphibians and reptiles has 3 chambered heart)

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
Do you have any Query / Suggestion